Özel Eğitimde Sanatın Gücü

16.12.2022 114

Okulumuz özel eğitim öğretmenleri Fatma Kılınç ve Melike Kılınç'ın ortakları arasında yer aldığı THE POWER OF ART IN SPECIAL EDUCATION (Özel Eğitimde Sanatın Gücü) adlı e-Twinning projesi başladı. Proje kapsamında Özel Eğitim öğrencilerimiz gerek ülkemizden gerekse Polonya ve Sırbistan'dan ögrenci arkadaslarıyla  çeşitli sanat faaliyetleri yürütecektir.

Proje videosunu izlemek için tıklayınız.

Okul tanıtım videosunu izlemek için tıklayınız.

PROJE ETKİNLİKLERİ

Müzik Etkinliği
Öğrencilerimiz etkinliğimizde ritim çubukları ve bardakları ile birlikte 'Carnivalito' ve 'Alanelul' parçalarına eşlik ederek ritim duygusu geliştirdiler.

Görsel Sanatlar Etkinliği
Öğrencilerimiz kil hamuru ile birlikte el goz koordinasyonu geliştirerek sanatsal ürün oluşturmayı öğrendiler.

Diorama Noblist Çalışması
Öğrencilerimizle birlikte nobel edebiyat ödüllü yazar John Steinbeck ve ünlü bilim adamı Albert Einstein'ın hayatını, eserlerini ve  buluşlarını internetten araştırdık, öğrendik. Resimlerini boyayıp, kesme-yapıştırma yaparak Diorama Noblist çalışmamızı tamamladık.

Drama Etkinliği
Öğrencilerimiz Drama etkinliğinde hazırladıkları kukla ürünlerini kullanarak 'Karga ile Tilki' , 'Sağlam Diş, Çürük Diş' oyunlarını sergilediler. Öğrencilerimiz keyif aldıkları bu etkinlikte, ifade edici dil becerilerini gelistirdiler, duyguları ve mimikleri yerinde kullanmayı, canlandırma yapmayı öğrendiler.

Çevrimiçi Toplantı
Proje ortaklarımız ve öğrencilerimizle birlikte proje sürecinde yapmış olduğumuz ürünleri sergiledik. Öğrenciler kendilerini tanıtmayı, ürünlerinin sunumlarını yapmayı deneyimlediler.

ETKİNLİKLERE AİT GÖRSELLER

02-02-202302-02-202302-02-202302-02-202302-02-202302-02-202302-02-202302-02-2023